Over mij

Ik ben Patricia Lek - Van der Meer, oprichtster van BuroPEP. Het is mijn missie om ondernemers met personeel, zowel de kleinere als de grotere bedrijven en organisaties, te helpen bij de groei van business door de groei en ontwikkeling van hun medewerkers. Ik zie kansen in het sterk en trots maken.

Sterk en trots zijn ingrediënten om het bedrijf én de mensen te laten stralen om zo klanten te verrassen. Met elkaar lukt om klanten een beleving te bieden. Jouw bedrijf is onderscheidend. Dit geeft continuïteit in omzet en kan het bedrijf laten groeien. Ik ben ervan overtuigd dat goed opgeleide, gemotiveerde medewerkers de ambassadeurs zijn van een onderneming. Daarom ligt mijn focus niet alleen op opleiden en ontwikkelen. Ook heb ik aandacht voor de interne communicatie, en de  de communicatie met de klant. 

Je ziet mij stralen als ik aan de ontwikkeling van bedrijf en mens kan werken. Ik vind het interessant om helderheid in een vraagstuk aan te brengen. Waar staat jouw bedrijf? Waar wil je naartoe? Wat zijn de kansen en de valkuilen? Wat is er, op het personele vlak, nodig om de doelen en ambities te halen? Met de antwoorden op deze vragen, breng ik inzicht en breng ik de benodigde acties in kaart: het Talent Ontwikkel Plan. Het kunnen begeleiden van zo’n opleidingsplan en het resultaat ervan zien, is voor mij de kers op de taart.


Groei en ontwikkeling vragen om inzet en lef. Ik kan dat niet voor het bedrijf en de mensen doen. Dit  kunnen we wel samen. Met en van elkaar. Leren en ontwikkelen doe je zelf op heel veel kleine en grote momenten. Daarom omarm ik de Visie Leren 702010 van Charles Jennings.

70% leer je door te doen en fouten te (mogen) maken
20% leer je door met elkaar te oefenen, kennis en ervaring te delen en uit te proberen
10% leer je door informatie te halen uit boeken, klassikale bijeenkomsten en colleges

Naast HR, heb ik volop ervaring op het gebied van Sales en Marketingcommunicatie. Je kan wel zeggen dat ik een voorbeeld ben van Leren door te Doen. Ik heb met verschillende doelgroepen samengewerkt in verschillende branches gewerkt. Denk aan Financiële organisaties, Zorg en Ziekenhuis, Familiebedrijven, Retail en Woningcorporatie.